ГоловнаСвіт

Путін назвав "повною маячнею" звинувачення на адресу журналістів LifeNews

Співробітників російського ЗМІ звинувачують у співпраці із сепаратистами

Путін назвав "повною маячнею" звинувачення на адресу журналістів LifeNews
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін прокоментував звинувачення СБУ на адресу російських журналістів, виступаючи на прес-конференції в Шанхаї, повідомляє 21 травня ИТАР-ТАСС.

За його словами, інформація про причетність репортерів до контрабанди зброї - "абсолютна маячня".

"Журналістів LifeNews зараз у всіх смертних гріхах звинувачують, зокрема в тому, що вони зброю якусь проносять, що повна нісенітниця й абсолютна маячня", - заявив російський президент.

Раніше в середу на YouTube з'явився відеозапис нібито допиту журналістів українськими силовиками. Оператор LifeNews Марат Сайченко розповів, що під час проходження українського кордону знімальна група приховала справжню мету свого візиту, щоб потрапити в Україну. За його словами, журналісти в'їхали на територію країни, не маючи при собі посвідчень преси. При цьому на відеозаписі затримання журналістів, опублікованому декілька днів перед тим, чітко видно службові документи та картки журналістів.

Допит журналіста LifeNews

Прес-секретар Держдепу США Дженніфер Псакі поставила під сумнів факт, що затримані журналісти виконували обов'язки репортерів на території України. Спираючись на дані СБУ, вона заявила, що в їхньому автомобілі, ймовірно,  виявлено переносні зенітно-ракетні комплекси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram