ГоловнаСвіт

Пушков виступив проти притягнення Горбачова до відповідальності за розпад СРСР

Депутат Держдуми вважає, що президент СРСР хотів вразити західних лідерів

Пушков виступив проти притягнення Горбачова до відповідальності за розпад СРСР
Алексей Пушков

Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков виступив проти притягнення першого і останнього президента СРСР Михайла Горбачова до відповідальності за розпад Радянського Союзу.

У квітні група депутатів Держдуми у зверненні до генпрокурора РФ Юрія Чайки попросила порушити кримінальні справи проти причетних до розпаду СРСР, зокрема Михайла Горбачова, який на той момент керував країною.

Як розповів РИА Новости один з авторів запиту депутат Євген Федоров ("Единая Россия"), запит зумовлений потребою встановити механізми держпереворотів, влаштованих з-за кордону, на тлі нинішніх українських подій.

Сам колишній президент СРСР висловив готовність співпрацювати з Генпрокуратурою, якщо вона візьметься за розслідування, однак вважає дії депутатів популістськими.

"Я проти притягнення Горбачова до відповідальності за розпад СРСР. Не існує людей, які завжди ухвалюють оптимальні рішення. Він був одержимий ідеєю реформаторства, але без здатності контролювати цей процес і розуміння мети", - сказав Пушков в ефірі телеканалу ТВЦ у суботу.

За словами депутата, Горбачову хотілося вразити західних лідерів.

"І вражав він їх увесь час на шкоду нам... Політичною наївністю, замішаною на бажанні сподобатися Заходу, Горбачов заподіяв великої шкоди країні", - додав Пушков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram