ГоловнаСвіт

Бразилія: поліція закликала туристів не перешкоджати пограбуванням під час ЧС-2014

Бразильські силовики випустили спеціальні рекомендації для туристів

Бразилія: поліція закликала туристів не перешкоджати пограбуванням під час ЧС-2014
архив
Фото: EPA/UPG

Поліція бразильського міста Сан-Паулу випустила рекомендації для туристів, які приїдуть у країну на чемпіонат світу з футболу 2014 року, повідомляє 12 травня BBC News.

З рекомендацій випливає, що в разі пограбування не слід кричати, сперечатися або взагалі будь-як реагувати на події. Не рекомендують також гуляти поночі й носити дорогі прикраси.

У поліції Сан-Паулу ці рекомендації пояснили високим рівнем злочинності в країні. Сьогодні показник убивств у Бразилії становить 25,2 на 100 тисяч жителів, а в найбідніші райони міста, так звані фавели, за змогою уникають заходити навіть співробітники правоохоронних органів.

Чемпіонат світу з футболу триватиме з 12 червня по 13 липня у 12 бразильських містах. Матчі мають пройти в містах Куяба, Ріо-де-Жанейро і Куритиба.

Нагадаємо, в Бразилії вже кілька місяців тривають протести проти проведення ЧС-2014. Мітингувальники виступають проти дій влади, що витрачає мільярди на підготовку до Кубка світу з футболу й Олімпіади-2016, тоді як у країні не виділяють коштів на вирішення проблем у системі освіти, охорони здоров'я і транспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram