ГоловнаСвіт

ООН закликає знайти винних у зриві женевських угод

Генсек ООН готовий стати посередником у вирішенні української кризи

ООН закликає знайти винних у зриві женевських угод

Україна, США, Євросоюз і Росія повинні знову сісти за стіл переговорів і розібратися в причинах провалу досягнутих в Женеві угод з врегулювання української кризи.

Про це заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, виступаючи на прес-конференції в столиці Південного Судану - місті Джуба.

Генсек висловив співчуття у зв'язку з тим, що женевські домовленості "виявилися недовговічними". "Ці чотири сторони, насамперед, повинні зібратися разом і спробувати розібратися, що пішло не так, чому домовленості не були виконані", - сказав Пан Гі Мун, повідомляє ИТАР-ТАСС. Нагадаємо, генсек ООН днями знову висловлював готовність стати посередником у вирішенні української кризи.

Як відомо, 5 травня міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що потрібно організувати нову зустріч в Женеві для обговорення шляхів деескалації ситуації в Україні.

Також нагадаємо, на чотиристоронній зустрічі в Женеві ЄС-РФ-США-Україна, яка відбулася 17 квітня, було прийнято угоду про те, що всі сторони в Україні повинні утримуватися від насильницьких дій, залякувань та провокацій, всі збройні групи повинні бути роззброєні, всі незаконно зайняті будівлі повинні бути повернуті їх власникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram