ГоловнаСвіт

Шестеро людей отримали ножові поранення на залізничному вокзалі в Китаї

Китайська влада звинувачує у нападі ісламістів

Шестеро людей отримали ножові поранення на залізничному вокзалі в Китаї
Ж/д станция в Гуанчжоу
Фото: EPA/UPG

Шестеро людей отримали поранення в результаті нападу озброєного ножем чоловіка на залізничній станції у китайському місті Гуанчжоу. Про це 6 травня повідомляє агентство Рейтер.

Спочатку повідомлялося про чотирьох нападників, однак згодом з'ясувалося, що за різаниною стояла лише одна людина. Місцева поліція повідомила, що при затриманні в нього стріляли і він отримав поранення, після чого був госпіталізований. Особа злочинця не розкривається.

Поліція не називала причину нападу, однак влада КНР вкрай стурбовані зростанням активності ісламістів з тих пір, як у жовтні 2013 жертвами теракту на площі Тяньаньмень стали п'ять чоловік, а у березні 29 осіб у різанині на вокзалі в південно-західному місті Куньмін загинули 29 людей. Уряд поклав відповідальність за обидва напади на бойовиків з Синьцзян-Уйгурского автономного району (СУАР).

У СУАР живуть близько дев'яти мільйонів уйгурів, проте в провінції все ж переважає населення із числа етнічних китайців. Нерідко між уйгурами і місцевою поліцією відбуваються сутички. Уйгури звинувачують уряд КНР у репресіях і спробах вплинути на їх культурне та політичне життя. Офіційний Пекін відкидає ці звинувачення і звинувачує діючий в регіоні Ісламський рух Східного Туркестану в екстремізмі та сепаратизмі.

Помічник держсекретаря США у справах Східної Азії і Тихого океану Деніел Рассел, який зараз знаходиться з офіційним візитом в Гонконзі, висловив "жах, обурення та співчуття" у зв'язку з цим нападом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram