ГоловнаСвіт

Казахстан закликає до дотримання Женевських домовленостей

Астана закликає відмовитися від насильства й ескалації

Казахстан закликає до дотримання Женевських домовленостей
Фото: gazeta.kz

Останні події в Україні мають стати серйозним сигналом для якнайшвидшого відновлення миру, стабільності і безпеки в цій державі.

Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ Республіки Казахстан.

"У Казахстані вельми стурбовані зростанням насильства в Україні, зокрема через події в Одесі, Слов'янську і Краматорську. З почуттям глибокого жалю зазначаємо, що ці події спричинили загибель великої кількості людей", - наголошено в заяві зовнішньополітичного відомства.

Астана закликає всі сторони, залучені до протистояння, негайно відмовитися від насильства й ескалації. "Вважаємо, що зараз завдання полягає в тому, щоб докласти всіх зусиль для пошуку мирних шляхів врегулювання суперечностей і якнайшвидшої стабілізації ситуації", - йдеться в заяві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Казахстан закликає всі зацікавлені сторони дотримуватися домовленостей, досягнутих у Женеві 17 квітня. "Переконані, що події останніх днів мають стати серйозним сигналом для якнайшвидшого відновлення миру, стабільності та безпеки в Україні", - наголошує МЗС.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в центрі Одеси відбулося протистояння, внаслідок якого загинули люди. За попередніми даними, загинуло 46 осіб. 3, 4 і 5 травня оголошено днями жалоби в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram