ГоловнаСвіт

Меркель очікує від Росії виконання Женевських домовленостей

Уряд Німеччини назвав бездіяльність Росії "повним розчаруванням"

Меркель очікує від Росії виконання Женевських домовленостей
Путин, Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель сказала, що вона вкрай стурбована ситуацією на сході України і очікує, що Росія виконуватиме Женевські домовленості.

Про це вона заявила в телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним у п'ятницю, 25 квітня, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на прес-секретаря канцлера Штеффен Зайберт.

За словами прес-секретаря, Меркель також очікує від Москви закликів до роззброєння проросійських сепаратистів.

Зайберт також повідомив журналістів, що Росія не робить нічого для реалізації домовленостей.

"Будь-хто, хто стежить за подіями послідовно і чітко, може дійти висновку, що те, що сталося з моменту створення Женевських угод, зокрема, з російського боку або з боку проросійських сепаратистів, є повним розчаруванням. У Росії був і досі є шанс заявити про свою підтримку Женевських домовленостей і використати свій значний вплив у Східній Україні. Нічого з цього не відбулося", - сказав Зайберт.

Нагадаємо, 17 квітня ЄС, США, Росія і Україна на переговорах в Женеві досягли угоди про кроки щодо деескалації ситуації в Україні. Першим кроком має стати звільнення всіх незаконно захоплених будівель, вулиць і площ, а також роззброєння незаконних формувань. Росія вже звинувачує Київ у невиконанні Женевських угод, а ЄС і США пред'являють аналогічні звинувачення Москві. При цьому напруженість у Східній Україні зберігається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram