ГоловнаСвіт

Російським силовикам заборонили виїзд за кордон через Україну

Нібито через "часті провокації" стосовно співробітників російських силових відомств

Російським силовикам заборонили виїзд за кордон через Україну
архив
Фото: www.gazeta.ru

Співробітникам МВС РФ заборонили залишати межі країни, повідомляє "5 канал".

Раніше про це повідомляли російські ЗМІ, однак тепер інформацію підтвердив заступник комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції депутат Олександр Хінштейн.

"Щодо виїзду за кордон для МВС: згідно з телеграмою заступника міністра Сергія Герасимова, начальникам органів (УМВС) заборонено виїзд в усі країни у приватних цілях. Для особового складу, в т.ч. цивільних, обмежено виїзд до 120 країн. Кожен виїзд з індивідуального дозволу керівника", - написав депутат на своїй сторінці в Twitter.

Така ж заборона стосується і співробітників Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків (ФСКН).

"Кажуть, що заборона послідує і для ФСВП (Федеральної служби виконання покарань). У ФМС (Федеральній міграційній службі) - ні. Співробітники тисячами здають путівки, які купували на травневі свята", - пише Хінштейн.

Раніше телеканал "Дощ" повідомив, що деяким керівникам МВС в регіонах надіслали телеграму, в якій йдеться про "складну міжнародну обстановку" та "часті провокації" стосовно співробітників відомства за кордоном.

"У зв'язку зі складною міжнародною ситуацією в Україні та низці інших країн, а також у зв'язку з випадками провокацій щодо військовослужбовців та співробітників МВС Росії, тимчасово обмежено виїзд за межі Російської Федерації керівників усіх рівнів системи МВС. Узгодження виїзду рядових співробітників проводити тільки у виняткових випадках з урахуванням ряду факторів", - свідчить телеграма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram