ГоловнаСвіт

ПАРЄ позбавила Росію права голосу до кінця року

Через приєднання Криму

ПАРЄ позбавила Росію права голосу до кінця року
Фото: k2kapital.com

Парламентська асамблея Ради Європи в четвер проголосувала на підтримку поправок до резолюції про позбавлення російської делегації права голосу і права брати участь в керуючих органах Асамблеї до кінця року у зв'язку з приєднанням Криму до РФ.

Асамблея прийняла поправку до резолюції про заборону участі РФ в керуючих органах ПАРЄ до кінця 2014 року - Бюро, Президентському і Постійному комітетах, а також позбавлення права брати участь у місіях спостерігачів Асамблеї, повідомляє РИА "Новости".

У Парламентській асамблеї ради Європи в четвер пройшло обговорення повноважень російської делегації в Асамблеї.

Доповідач Асамблеї щодо РФ Андреас Гросс заявив в ході засідання, що Росію слід позбавити права голосу в ПАРЄ, але не виключати з організації, щоб продовжити продуктивний діалог.

Йому вторив і доповідач про повноваження російської делегації в ПАРЄ Штефан Шеннах, який не підтримує введення санкцій щодо делегації РФ і пропонує позбавити Росію права голосу.

Нагадаємо, в середу, 9 квітня, Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію із засудженням дій Росії з анексії Криму у України і критикою російських пропозицій щодо федералізації України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram