ГоловнаСвіт

В Уганді пройшов молебень на честь закону, що забороняє гомосексуалізм

Угандійські президент оголосив "мобілізацію для боротьби із західними геями"

В Уганді пройшов молебень на честь закону, що забороняє гомосексуалізм
Участники молебна в Уганде
Фото: EPA/UPG

В Уганді 31 березня відбувся масовий молебень на вдячність за підписання президентом Йовері Мусевені закону, що забороняє гомосексуалізм у країні, повідомляє Associated Press.

Тисячі прихильників "антигейського закону" зібралися на арені в столиці країни Кампалі, після чого пройшлися маршем вулицями міста. Під час молебню Мусевені виступив із промовою, в якій назвав одностатеві відносини "злочинними і жорстокими", а також заявив, що представники секс-меншин варті покарання. Крім того, він оголосив "мобілізацію для боротьби із західними геями, які пропагують гомосексуалізм у країнах Африки".

Закон, підписаний президентом Йовері Мусовені 24 лютого, передбачає тюремне ув'язнення для викритих в одностатевих стосунках, за наявності обтяжуючих обставин - довічне. Такими вважають відносини з неповнолітніми, хворими або ослабленими партнерами.

Західні країни засудили прийнятий в Уганді закон, оскільки він порушує права людини. Крім того, Данія і Норвегія тимчасово відклали надання фінансової допомоги Кампалі, а США заявили про намір переглянути свої відносини з африканською державою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram