ГоловнаСвіт

Давати візи для в'їзду в ЄС росіянам небезпечно, - МЗС Чехії

"Російськомовні в країні - це привід для військової агресії", - зазначає міністр закордонних справ

Давати візи для в'їзду в ЄС росіянам небезпечно, - МЗС Чехії

Чеський міністр закордонних справ Любомир Заоралек вважає, що продовжувати наразі переговори з Росією про скасування візового режиму з країнами ЄС не можна. За його словами, росіянам доведеться попрощатися не тільки з надією на скасування короткострокових віз, але навіть і не мріяти про отримання посвідки на проживання в країнах Євросоюзу.

Про це Заоралек заявив журналістам перед тим, як вирушив до Брюсселю на засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу, повідомляє Укрінформ, з посиланням на чеські ЗМІ.

"Ми чули численні заяви пана Лаврова про те, що Росія готова жорстко відстоювати права своїх громадян де завгодно. Якщо зважати такі заяви, як можна вести переговори про безвізовий режим? Росія завжди була в цьому дуже зацікавлена. Але якщо переселення російських громадян в інші країни несе такий ризик, як ми можемо підтримувати ідею безвізового режиму?", - заявив він.

Іншими словами, зазначив чеський міністр, "краще не впускати громадян Росії на свою територію, щоб не допустити того, що їхнє перебування в країні могло стати приводом до вторгнення з боку Росії".

Тим часом російського посла в Празі Сергія Кисельова в неділю викликали в чеське МЗС у зв'язку з ситуацією в Україні.

"У першу чергу, я хотів звернути увагу пана посла на те, що ми вважаємо, що ситуація дуже серйозна. З огляду на наш історичний досвід, у нас виникають дуже неприємні ремінісценції. Ми закликаємо Росію не вдаватися до застосування сили, відкликати свій військовий контингент і сісти за стіл переговорів", - сказав міністр закордонних справ Чехії.

Як повідомляли

, сьогодні, 3 березня, міністри закордонних справ Євроcоюзу домовились призупинити переговори з Москвою щодо візових питань через захоплення Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram