ГоловнаСвіт

З екс-президента Німеччини зняли обвинувачення в корупції

Прокуратура може подати апеляцію на рішення суду

З екс-президента Німеччини зняли обвинувачення в корупції
Кристиан Вульф
Фото: dw.de

Земельний суд Ганновера 26 февраля зняв з екс-президента Німеччини Крістіана Вульфа обвинувачення в корупції, пише журнал Spiegel.

Прокуратура може подати апеляцію на це рішення, але наразі про такі наміри сторони обвинувачення нічого невідомо.

Колишнього президента звинувачують, зокрема, в тому, що в 2008 році він дозволив своєму другу, режисеру і кінопродюсеру Давиду Греневольду, оплатити рахунок на суму €719 під час відвідування пивного фестивалю "Октоберфест" у Мюнхені. Водночас Вульф обіймав посаду прем'єр-міністра Нижньої Саксонії.

За версією слідства, Греневольд оплатив витрати політика сподіваючись, що Вульф допоможе йому домовитися з концерном Siemens про фінансування фільму під назвою John Rabe. Німецька прокуратура розцінила дії Вульфа як отримання хабара від кінопродюсера, а Греневольда звинуватили у підкупі посадової особи.

У 2010 році Вульфа обрали на пост голови держави канцлером Німеччини Ангелою Меркель, проте вже в лютому 2012 року його змусили піти у відставку через обвинувачення в корупції і підозрілих зв'язках з бізнесом. Згодом прокуратура і ЗМІ неодноразово висували проти нього численні обвинувачення і підозри у протиправних діях, однак усіх їх спростували.

Наразі точно невідомо, над чим працює Вульф. Однак, за інформацією ЗМІ, він збирається податися у адвокатську практику, пише Die Zeit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram