ГоловнаСвіт

МЗС Грузії засудило насильство в Києві

Тбілісі закликає сторони українського конфлікту до діалогу

МЗС Грузії засудило насильство в Києві
Фото: 1news.az

Міністерство закордонних справ Грузії заявило в середу, 20 лютого, що "суворо засуджує факт застосування сили" і "вкрай стурбоване" розвитком "трагічних подій" у Києві 18 лютого, жертвами яких стали щонайменше 25 людей. Про це повідомляє Civil.ge.

Із заяви МЗС Грузії випливає, що події в Києві "абсолютно не сумісні з демократією, правами людини та європейськими цінностями".

"Висловлюємо співчуття і підтримку сім'ям загиблих і постраждалих, серед яких, на жаль, є і громадянин Грузії", - заявило МЗС Грузії.

53-річний громадянин Грузії, який протягом останніх двох років мешкав в Україні, 18 лютого був знайдений мертвим у центрі Києва. Посол Грузії в Україні Михайло Уклеба заявив, що на тілі загиблого не знайдено слідів насильства. За його словами, серед можливих причин смерті розглядають проблему з серцем.

"Долучаємося до закликів міжнародної спільноти до влади України, щоб було вжито дієві кроки для повернення сторін до формату діалогу і щоб ситуація не переросла в широкомасштабне громадянське протистояння", - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства Грузії.

"Відповідальністю всієї влади й уряду є те, щоб поважати вибір власного народу і забезпечити свободу висловлення думки. Ще раз висловлюємо солідарність українському народу цієї складної миті для нього і вважаємо, що єдиною альтернативою подолання політичної кризи є мирний діалог", - свідчить заява.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram