ГоловнаСвіт

США не слід втручатися в політику ЄС щодо України, - Ромпей

Голова Євроради підкреслив, що ЄС проводить правильну політику щодо України

США не слід втручатися в політику ЄС щодо України, - Ромпей
Фото: Макс Левин

Голова Європейської ради Херман ван Ромпей назвав "неприйнятними висловлювання помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторії Нуланд на адресу ЄС".

При цьому ван Ромпей вважає за потрібне враховувати, що такі висловлювання "необхідно розглядати в контексті телефонної розмови", під час якої вони прозвучали, інформує ІТАР-ТАРС.

Голова Євроради наголосив, що ЄС веде правильну політику щодо України. "І я думаю, що американським колегам не слід втручатися в політику Євросоюзу", - зазначив Херман ван Ромпей.

Нагадаємо, 4 лютого на порталі YouTube з'явився аудіозапис бесіди Нуланд і Пайєтта, в якому вони детально обговорювали питання формування нового уряду України. Нуланд, зокрема, заперечувала включення до складу кабінету лідера партії "УДАР" Віталія Кличка і обіцяла пост прем'єра голові політради "Батьківщини" Арсенію Яценюку.

У записі Нуланд у нецензурних висловлюваннях висловила думку, що ЄС не має вирішувати українську політичну кризу.

Згодом офіційний представник держдепартаменту США Дженніфер Псакі повідомила на брифінгу у Вашингтоні про те, що Нуланд вибачилася перед європейськими партнерами за свої висловлювання. Також Псакі підтвердила автентичність викладеного в інтернеті запису телефонної розмови Нуланд і Пайєтта.

При цьому на прес-конференції в Києві Нуланд відмовилася коментувати розмову з Пайеттом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram