ГоловнаСвіт

Путін: Росія ніколи не втручатиметься в ситуацію в Україні

Український народ здатен сам розібратися у врегулюванні кризи, вважає російський президент

Путін: Росія ніколи не втручатиметься в ситуацію в Україні

Український народ здатний врегулювати кризу в країні без посередників, а Москва готова втрутитися тільки в тому випадку, якщо Україна попросить про це.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками 32-го саміту Росія-ЄС.

"Я не знаю, чи потрібне Україні посередництво. Якщо їм потрібне, вони повинні про це сказати. Але мені видається, що чим більше посередників, тим більше проблем. У нас є вислів: "Багато няньок - дитина без носа", - заявив Путін, повідомляє РІА Новини.

При цьому він прокоментував участь європейських представників у подіях в Україні і знову підкреслив, що Москва не має наміру втручатися в ситуацію в цій країні.

"Щодо порад Україні, як і що їй робити. Я думаю, що український народ в змозі сам розібратися. Принаймні, Росія ніколи не буде в це втручатись. Я можу собі уявити, як би наші європейські партнери реагували, якби в розпал кризи в Греції або на Кіпрі на одному з мітингів антиєвропейському з'явився б наш міністр закордонних справ і почав би там звертатися з якимись закликами. Ми вважаємо, що це взагалі не дуже добре, а маючи на увазі специфіку, визначену у відносинах між Росією й Україною, для нас це просто неприйнятно і неможливо", - додав президент.

Нагадаємо, в середу, 22 січня, Державна Дума Російської Федерації ухвалила заяву щодо загострення ситуації в Україні. Документ, що закликає західних політиків не втручатися у внутрішні суверенні справи держави, підтримали 388 депутатів - усі фракції Держдуми за винятком ЛДПР.

Крім того, в середу російське МЗС також заявило, що влада України стикається з втручанням у внутрішні справи країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram