ГоловнаСвіт

Держдума має намір 22 січня ухвалити нову заяву по Україні

Російські депутати з тривогою спостерігають за загостренням ситуації в Україні

Держдума має намір 22 січня ухвалити нову заяву по Україні
Фото: obozrevatel.com

Держдума Росії має намір 22 січня ухвалити нову заяву по Україні у зв'язку із загостренням ситуації в цій країні.

Про це заявив голова нижньої палати парламенту Сергій Наришкін, відкриваючи пленарне засідання, повідомляє ІТАР-ТАРС

Спікер зазначив, що російські депутати з тривогою спостерігають за загостренням ситуації в Україні. "Обстановка загострилася, з'явилися потерпілі як з боку мітингувальників, так, ще більшою мірою, з боку сил правопорядку", - продовжив він. "Звісно, боляче спостерігати, як хвиля конфлікту захльостує братську для Росії країну", - підкреслив Наришкін.

"Я вважаю, що нам слід повернутися до обговорення цієї ситуації, - сказав глава нижньої палати. - Ми не можемо за нею байдуже спостерігати".

Він запропонував профільному комітету Держдуми у справах СНД підготувати відповідні документи - проект заяви. "І в разі згоди членів Ради Думи, винести це питання на пленарне засідання палати" , - сказав Наришкін.

Нагадаємо, Нижня палата російського парламенту 10 грудня минулого року одноголосно прийняла заяву "Про ситуацію на Україні".

Зокрема, депутати звернули увагу на неприкрите втручання іноземних політиків у внутрішні справи суверенної країни і закликали їх припинити цей тиск. Українську опозицію російські парламентарії попросили повернутись у конституційне поле і вирішити суперечності мирним шляхом.

Хто організовує протистояння

20 січня голова комітету у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків із співвітчизниками Леонід Слуцький висловив думку, що вуличне протистояння організовано в тому числі за участю прозахідних неурядових організацій. "Наші "стратегічні друзі" на Заході ніяк не можуть допустити зближення України з євразійським проектом. Тому через різні НВО вони фінансують провокації, які виливаються у вуличні заворушення, погроми, ніяк не поєднуються з цивілізованою європейською ідеєю, до якої так наполегливо закликають Україну", - вважає Слуцький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram