ГоловнаСвіт

Президент Польщі скликає Раду нацбезпеки через події в Україні

Наприкінці січня до Києва збирається делегація Європарламенту

Президент Польщі скликає Раду нацбезпеки через події в Україні
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський скликає на 22 січня засідання Ради національної безпеки для обговорення стратегічних питань польських та європейських відносин з Україною.

Про це йдеться в повідомленні канцелярії глави Польської держави.

Засідання призначено на 12:00.

Крім того, як повідомляли раніше, наприкінці січня до Києва збирається делегація Європарламенту.

За інформацією євродепутатки Ельжбети Лукацієвської, європейські політики розмовлятимуть з представниками влади та опозиції про способи вирішення нинішньої ситуації в Україні.

На думку польського депутата, в таких ситуаціях результат можуть принести санкції: "Я прихильниця санкцій для політиків, які створюють проблеми, а не простих громадян".

Дипломати і чиновники Євросоюзу, в свою чергу, вважають, що санкції застосовувати зарано, і офіційно жодна з країн не виступила з такою пропозицією.

Нагадаємо, востаннє засідання Ради нацбезпеки Польщі проходило 2 грудня 2013року  і також було присвячено ситуації в Україні.

Після нього президент Польщі та глава уряду заявили про необхідність підготовки нового плану співпраці з українською владою через те, що вона відмовилася підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом 30 листопада в Вільнюсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram