ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Президентська кампанія в США обходиться в $54 млн на місяць

За час передвиборної кампанії кандидати витратили близько 1,3 млрд євро.

Президентська кампанія в США обходиться в $54 млн на місяць
Фото: EPA/UPG

Згідно зі звітом Федеральної виборчої комісії, нинішня передвиборна кампанія у США є найдорожчою - з січня 2011 року по вересень 2012-го на неї було витрачено близько 1,3 млрд євро.

За підрахунками американських журналістів, кандидати в президенти США Барак Обама і Мітт Ромні щомісяця витрачають на кампанію близько $54 млн.

Нагадаємо, в ніч на п'ятницю Обама достроково проголосував на виборах, а також закликав співгромадян наслідувати його приклад. Спостерігачі пояснюють цей заклик тим, що, за статистикою, виборці, які голосують до офіційної дати виборів, віддають голоси демократам.

Тим часом у ніч проти п'ятниці перша леді США Мішель Обама виступила в ток-шоу "Джиммі Кіммель лайв" на телеканалі АВС News, де закликала американців брати участь у виборах незалежно від того, ким є їхній кандидат.

Зараз суперники перебувають у дводенному турі вісьмома так званим "штатами, які не визначилися" і можуть вплинути на результат голосування. Зокрема, у четвер Обама провів передвиборний мітинг просто в аеропорту штату Огайо, ключовому для обох кандидатів.

Аксіомою будь-якої президентської кампанії в США є перемога в штаті Огайо, оскільки з 1960-го жоден кандидат не зміг в'їхати в Білий дім без успіху в цьому штаті.

Республіканський кандидат Мітт Ромні напередодні також зустрічався з виборцями штату Огайо, де, як зазначають політологи, скористався ключовим гаслом попередньої кампанії Обами.

"Я, а не він, зможу принести вам зміни", - заявив Ромні, виступаючи перед 12-тисячною аудиторією.

Тим часом штаб кампанії Ромні звинуватив Обаму в тому, що за відсутності аргументів він ображає свого суперника. Крім того, американські ЗМІ оприлюднили слова Обами про те, що "Ромні говорить багато дурниць". Білий дім наразі не спростовував цієї заяви.

Вибори президента США відбудуться 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram