ГоловнаСвіт

Євросоюзу пропонують відмовитися від Нобелівської премії на користь Білорусі

На думку євродепутата, такий крок допоможе в боротьбі з диктатурою.

Євросоюзу пропонують відмовитися від Нобелівської премії на користь Білорусі
Фото: dailycomedy.com

Євродепутат Марек Мигальський закликає Раду ЄС віддати Нобелівську премію для допомоги громадянському суспільству Білорусі.

Як повідомляє migalski.eu, політик нагадав, що одним із кандидатів на цю премію був білоруський правозахисник Алесь Бєляцький, засуджений до 4,5 року позбавлення волі.

Євродепутат зазначив, що в масштабі бюджету Євросоюзу отримані кошти в розмірі 1 мільйона доларів США невеликі, проте передача їх на підтримку білоруського громадянського суспільства принесе серйозні результати і сприятиме зникненню останньої диктатури Європи.

Це визнання роботи наших попередників і наших громадян упродовж останніх десятиліть.

— Герман ван Ромпей, голова Європейської ради

"Це ганьба, що на кордонах Європейського Союзу, як і раніше, править диктатор", - сказав на завершення у своєму зверненні Мигальський.

Нагадаємо, Норвезький Нобелівський комітет присудив Європейському Союзу премію миру 2012 року, на яку також претендувала колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Підставою для присудження нагороди послужили дії Євросоюзу щодо запобігання нових воєн на континенті та стабілізації обстановки в Європі.

У Держдумі РФ назвали нестандартним рішення присудити Нобелівську премію миру Євросоюзу.

Водночас міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає, що Євросоюзу присудили Нобелівську премію миру "абсолютно справедливо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram