ГоловнаСвіт

Exit-polls: На виборах у Грузії лідирує партія Іванішвілі

Партія Михайла Саакашвілі набрала 30%.

Exit-polls: На виборах у Грузії лідирує партія Іванішвілі
Фото: EPA/UPG

Перші результати опитувань, які проводили на виході з виборчих дільниць під час парламентських виборів у Грузії, свідчать про перемогу за партійними списками опозиційного блоку "Грузинська мрія" мільярдера Бідзіни Іванішвілі.

Партія президента Грузії Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух" набрала 30%, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на exit-polls.

Тим часом за даними exit-polls опозиційної Ліги виборців, розрив між партіями Іванішвілі і Саакашвілі значно більший: "Грузинська мрія" лідирує з 70,24% голосів виборців, тоді як Єдиний національний рух набрав тільки 24,66%.

За даними провладного ТБ ОВГ, блок Іванішвілі лідирує на виборах із 35%, у партії Саакашвілі - 30%.

Згідно з даними exit-poll опозиційного ТБ "Маестро", блок Іванішвілі лідирує на виборах із 63%, у партії Саакашвілі - 27%.

Раніше ЦВК Грузії заявила, що в голосуванні на виборах до 150-місного парламенту взяли участь 45% виборців. Отже, вибори можна вважати такими, що відбулися.

Нагадаємо, основними претендентами на успіх вважають владний Єдиний національний рух і опозиційну коаліцію "Грузинська мрія" мільярдера Бідзіни Іванішвілі.

Президент Михайло Саакашвілі прийшов на дільницю з дружиною і молодшим сином Ніколозом. Голова держави заявив, що це "історичний день для Грузії, вирішується доля державності, щоб Грузія йшла вперед і не поверталася в минуле".

Опозиційний мільярдер Бідзіна Іванішвілі ("Грузинська мрія") заявив, що розраховує за підсумками голосування отримати дві третини місць. Сам він не голосує - він не є громадянином Грузії, але відвідав виборчу дільницю з дружиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram