ГоловнаСвіт

У справі про замах на Путіна з'явився новий фігурант

У списку фігурантів виник "чеченський зв'язковий".

У справі про замах на Путіна з'явився новий фігурант

Список фігурантів кримінальної справи про підготовку замаху на колишнього прем'єр-міністра та діючого президента Росії Володимира Путіна поповнився новим підозрюваним.

Мова йде про уродженця Чечні на прізвище Едельгіреєв, який, за однією з версій, міг виступати в ролі зв'язкового між лідером північнокавказьких бойовиків Докою Умаровим і "одеськими терористами" Адамом Осмаєвим та Іллею Пьянзіним, пишуть сьогодні "Известия".

За даними співрозмовників видання, Едельгіреєву заочно вже пред'явлені звинувачення в посяганні на життя держдіяча, зберіганні та збуті вибухових речовин і бандитизмі.

Поява в справі нового підозрюваного відбилося на інших фігурантах. Так, громадянин Казахстану Ілля Пьянзін залишився без свого адвоката Муси Хадисова. Захисника усунули від справи у зв'язку з тим, що він раніше захищав іншого терориста Руслана Ознієва. Минулого року його підзахисний отримав 17 років позбавлення волі за підготовку терактів у Москві.

За словами адвоката, йому заявили, що Ознієв тоді нібито давав свідчення на якогось Едельгіреєва. Хадисов пояснив, що був адвокатом Ознієва недовго і про Едельгіреєва нічого не чув.

На думку адвоката, його відсторонення від захисту Пьянзіна пов'язане з наміром слідчих будь-якими способами довести, що замах на Путіна готувався. Хадисов вважає, що всі зізнання від фігурантів були отримані під тиском. За його даними, факт побиття Пьянзіна співробітниками спецслужб України підтверджують синці і рубці на його спині від ударів гумовими кийками.

Нагадаємо, про розкриття підготовки замаху на Володимира Путіна і главу Чечні Рамзана Кадирова стало відомо в лютому. Повідомляли, що на конспіративній базі терористів в одній з квартир Одеси, за якою здійснювалося спостереження, 4 січня випадково спрацювала зібрана мешканцями бомба. Руслан Мадаєв тоді загинув, а затриманий перший Ілля Пьянзін розповів на допиті, що він та його спільники готували вибухівку для замахів на Путіна і Кадирова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram