ГоловнаСвіт

Лех Валенса висловився за звільнення засуджених учасниць Pussy Riot

На його думку, учасницям Pussy Riot призначили занадто суворе покарання.

Лех Валенса висловився за звільнення засуджених учасниць Pussy Riot
Фото: thefamouspeople.com

Колишній президент Польщі, лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса має намір переконати російського президента звільнити трьох учасниць групи Pussy Riot, засуджених за панк-молебень "Богородиця, Путіна прожени" в московському храмі Христа Спасителя.

Про це Валенса заявив польському радіо.

На його думку, учасницям Pussy Riot призначили занадто суворе покарання, і їх потрібно звільнити. Також нобелівський лауреат відзначив, що для проведення своєї політичної акції дівчата вибрали невідповідне місце.

"Звичайно, дівчат не можна було так карати. Одночасно підкреслю, що вони не повинні були використовувати святиню, віру, для такої політичної боротьби", - сказав Валенса. За його словами, він збирається написати листа Володимиру Путіну, в якому намагатиметься переконати російського президента звільнити засуджених. Валенса зазначив, що покладати великих надій на те, що звернення принесе бажаний ефект, не доводиться, проте, "спробувати варто".

Раніше низка представників польської інтелігенції, літератори, кінорежисери, підписалися під петицією про звільнення дівчат, - зазначає кореспондент Радіо "Свобода" Олександр Лемешевський.

Нагадаємо, Хамовничеський суд Москви 17 серпня засудив трьох учасниць акції - Надію Толоконникову, Марію Альохіну і Катерину Самуцевич до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши їх винуватими в хуліганстві.

27 серпня, захист учасниць панк-групи Pussy Riot оскаржив вирок Хамовничеського суду Москви, відповідно до якого дівчатам було призначено по два роки колонії загального режиму за акцію в храмі Христа Спасителя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram