ГоловнаСвіт

В Італії завершилася окупація вугільної шахти

Шахтарі готові вжити додаткових "жорстких заходів", якщо уряд не задовольнить їхні вимоги.

В Італії завершилася окупація вугільної шахти
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Шахтарі, які тиждень тому окупували єдину в Італії вугільну шахту на знак протесту проти її закриття, припинили страйк після того, як регіональна влада пообіцяла не закривати шахту наприкінці 2012 року.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, близько 100 гірників забарикадувалися в шахті на глибині 370 метрів із вибухівкою, вимагаючи, щоби шахта "Карбосулкіс" на острові Сардинія продовжувала роботу.

"Ми вирішили відмовитися від окупації", - заявив шахтар Стефано Мелетті.

Мелетті, який минулого тижня під час прес-конференції в шахті перерізав собі зап'ястя, сказав, що шахтарі готові вжити додаткових "жорстких заходів", якщо їхні вимоги не буде задоволено.

Після зустрічі з місцевими та регіональними представниками уряду в п'ятницю Міністерство промисловості оприлюднило заяву, в якій йдеться, що шахту, в якій працює 500 осіб, не закриватимуть, а влада розгляне проект її модернізації, щоб зробити її сумісною з новітніми технологіями та економічно стійкою".

Окупація шахти стала символом боротьби промислового сектора Італії та спонукала президента Джорджо Наполітано висловити свої симпатії до шахтарів, тоді як технократичний уряд прем'єр-міністра Маріо Монті прагне стимулювати економіку під час останніх місяців при владі.

У суботу закрили виробництво на алюмінієвому заводі "Алкоа", тисячі людей звільнено. Рівень безробіття на острові становить 15%.

За оцінками на 2006 рік, у "Карбосулкіс" було 600 млн тонн запасів вугілля, але відтоді шахта веде боротьбу за те, щоб продовжувати роботу. Раніше шахту захоплювали 1984-го, 1993-го і 1995 року. Тоді протестувальники залишалися в тунелі протягом 100 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram