ГоловнаСвіт

Польща оголосила умови вступу в єврозону

Аналітики прогнозують вихід деяких країн з валютного союзу.

Польща оголосила умови вступу в єврозону
Радослав Сикорский
Фото: nv-online.info

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща приєднається до єврозони тільки після того, як та вирішить свої боргові проблеми.

Про це повідомляє AFP.

"Ми приєднаємося тільки тоді, коли зможемо оголосити нашому народу, що вступ до єврозони буде безпечним", - підкреслив міністр.

Він також додав, що європейці не можуть дорікати Польщі за те, що вона відмовляється входити в єврозону в період, коли валютний союз переживає найгострішу боргову кризу.

Польща є членом Євросоюзу з 2004 року. Польські чиновники стверджують, що економіка країни і її державні фінанси відповідатимуть критеріям, встановленим у Маастрихтському договорі, до 2015 року.

Примітка: Маастрихтський договір (офіційно "Договір про Європейський Союз") - договір, підписаний 7 лютого 1992 року в місті Маастрихт (Нідерланди), що поклав початок Європейському союзу.

Зараз в єврозону входять 17 країн. В останні роки валютний союз відчуває гостру фінансову кризу, пов'язану з борговими труднощами в низці країн, серед яких Греція, Ірландія, Португалія, Італія та Іспанія. Проте ці країни були врятовані керівництвом ЄС.

Аналітики вважають, що в найближчому майбутньому існує ймовірність краху єврозони або виходу деяких країн з її складу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram