ГоловнаСвіт

За добу в Сирії загинули більше ніж триста людей

Протистояння прихильників і противників президента Башара Асада триває в країні з березня 2011 року.

За добу в Сирії загинули більше ніж триста людей
Фото: news.rambler.ru

В Сирії в суботу загинули більше ніж 330 людей, повідомляє CNN з посиланням на представників опозиції з "Місцевих координаційних комітетів". За їхніми даними, 25 серпня було "найбільш кровопролитним днем" з моменту початку збройного протистояння в країні.

Список жертв включає в себе дані про більш ніж 200 загиблих, чиї тіла були виявлені 25 серпня в передмістях Дамаска, в першу чергу, в населеному пункті Дарая, де урядові війська проводили спецоперацію. За словами представників опозиції, більшість загиблих в Дараї, "були розстріляні впритул", ще близько 20 людей стали жертвами снайперів.

Також 25 серпня, за відомостями "Місцевих координаційних комітетів", 40 осіб були вбиті в Алеппо, 28 - в провінції Дейр Ез-Зор біля кордону з Іраком. Крім того, заявили представники опозиції, дані про жертви надійшли в суботу з Ідліба, Дарая, Хами і Хомса.

Раніше "найбільш кровопролитним днем" сирійського конфлікту вважалося 12 липня, коли в країні загинули 287 осіб, включаючи 220 убитих в результаті різанини в місті Тремсех, розташованому в провінції Хама.

Підтвердити дані про загиблих з інших джерел, відзначає CNN, не можливо, оскільки влада Сирії наклала суворі обмеження на роботу іноземних журналістів на території країни.

Протистояння прихильників і противників президента Башара Асада, що переросло в повномасштабний військовий конфлікт, триває в Сирії з березня 2011 року. За даними опозиції, в країні з моменту початку конфлікту загинули щонайменше 21 тисяча осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram