ГоловнаСвіт

Франція спростить працевлаштування для циган

Опозиція не згодна з рішенням уряду.

Франція спростить працевлаштування для циган
архивное фото

Франція планує скасувати обмеження, які діють на ринку праці для громадян Румунії та Болгарії, вихідцями з яких є більшість циган.

Про рішення уряду було оголошено після хвилі критики, що обрушилася на президента Франсуа Олланда через вислання з Франції сотень циган. Напередодні міністри французького кабінету провели зустріч із представниками ромської громади.

"Такої проблеми - "цигани" - не існує. Якихось особливих вимог у ромів немає. Вони хочуть жити гідно в нормальних умовах на французькій території. 20 тисяч циган не таке величезне число. Цілком можливо знайти рішення", - заявив правозахисник циган Малік Салемкур.

Однак із таким підходом не згодна права опозиція. Так, "Союз на підтримку народного руху", будучи при владі, проводив стосовно циган іще більш жорстку політику.

"Коли в нашій країні майже десять відсотків безробітних, просто нереально давати надію циганам, які не мають професійної підготовки, на те, що вони зможуть працевлаштуватися у Франції", - заявив представник опозиції Ерік Ціотті.

Нагадаємо, на початку серпня французька поліція провела рейди з вислання циганів в околицях Парижа, Лілля та Ліона. Таким чином, із країни депортовано близько 300 циган.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram