ГоловнаСвіт

Турецькі війська провели операцію проти курдських бойовиків

Під час операції усунули 16 повстанців.

Турецькі війська провели операцію проти курдських бойовиків
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Під час операції проти бойовиків, які напали на військовий конвой, турецькі війська усунули 16 членів Робітничої партії Курдистану (РПК).

Про це повідомляє Reuters із посиланням на офіс губернатора провінції Хаккарі.

Армія скерувала в Хаккарі додаткові війська та вертольоти, після того як у середу повстанці з РПК під час атаки на військовий конвой підірвали дистанційно керовану бомбу в районі провінції Семдінлі. За словами місцевого губернатора, внаслідок атаки п'ятеро солдатів були вбиті і семеро поранені. Він також зазначив, що зараз операція проти бойовиків триває.

РПК протягом 27 років вела кампанію проти турецької держави. Протягом неї загинули близько 40 тисяч осіб, переважно курди.

Незважаючи на те, що конфлікт зосереджений у гірських районах, що межують з Іраком та Іраном, РПК також здійснює теракти в турецьких містах. Чиновники звинувачують РПК у вибуху автомобіля, що прогримів у понеділок в місті Газіантеп біля південно-східного кордону Туреччини із Сирією, внаслідок якого загинули дев'ятеро осіб. Однак РПК заперечує причетність до цього нападу.

Туреччина і Сполучені Штати внесли РПК у список терористичних організацій. 2002 року РПК також внесли у список терористичних організацій ЄС, проте 3 квітня 2008 року Європейський суд скасував рішення про включення "курдської повстанської групи РПК і її політичного крила у список терористичних організацій Європейського Союзу".

Прем'єр-міністр Туреччини Таїп Ердоган звинуватив президента Сирії Башара аль-Асада в підтримці бійців РПК і попередив про військову інтервенцію, якщо бойовики будуть використовувати сирійську територію для агресії проти Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram