ГоловнаСвіт

Місце посадки Curiosity названо на честь Рея Бредбері

Письменник першим припустив можливість існування життя на Марсі.

Місце посадки Curiosity названо на честь Рея Бредбері
Фото: www.thisislondon.co.uk

Фахівці NASA присвоїли місцю посадки марсохода Curiosity ім'я нещодавно померлого американського письменника-фантаста, автора "Марсіанських хронік" Рея Бредбері.

Про це було оголошено в середу на прес-конференції в Лабораторії реактивного руху NASA.

"Сьогодні ми маємо пересувну астробіологічну лабораторію на поверхні Марса. Сьогодні - 92-й день народження великого письменника, якби він дожив до цього дня. Він зробив багато для розвитку нашого прагнення вивчати космос і першим припустив можливість існування життя на Марсі. Від сьогодні місце посадки Curiosity буде носити ім'я Рея Бредбері (Bradbury landing)", - заявив директор наукової програми MSL Майкл Майєр.

Як зазначив керівник команди "пілотів" Curiosity Метт Геверлі, точне місце розташування спуску Бредбері зазначено на поверхні Марса слідами коліс марсохода, який зробив сьогодні перші кроки поверхнею Червоної планети.

Про це NASA повідомило заздалегідь у мікроблозі на Twitter. За його словами, із системою пересування Curiosity все гаразд - апарат зробив сьогодні рух уперед і повний поворот.

Американський письменник, класик наукової фантастики Рей Бредбері народився 22 серпня 1920 року в місті Вокіган, штат Іллінойс. Його перше оповідання опублікували 1941 року, після чого твори Бредбері почали друкувати в різних журналах.

Після першої збірки оповідань "Похмурий карнавал" (Dark Carnival, 1947) вийшли "Марсіанські хроніки" (The Martian Chronicles, 1950) - ланцюг пов'язаних загальним сюжетом новел про прагматиків-землян, які експлуатують і розбещують ідилічно налаштованих марсіан.

Роман є класикою наукової фантастики і найвідомішим твором письменника.

Рей Бредбері помер 5 червня 2012 року в Каліфорнії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram