ГоловнаСвіт

Меркель знову визнали найвпливовішою жінкою світу

"Форбс" відзначив роль канцлера в подоланні кризи в Європі.

Меркель знову визнали найвпливовішою жінкою світу

Канцлер ФРН Анґела Меркель знов очолила список найвпливовіших жінок світу, який щорічно укладається американським журналом "Форбс".

Редакція видання відзначає, зокрема, ключову роль, яку відіграє Анґела Меркель у пошуку шляхів виходу з європейської боргової кризи, передає ИТАР-ТАСС.

Трійка лідерів "Форбс" порівняно з минулим роком не змінилася. Друге місце як і раніше посідає держсекретар США Гілларі Клінтон, на третьому міцно влаштувалася президент Бразилії Ділма Роуссефф. Замикають першу "п'ятірку" рейтингу дружина засновника корпорації "Майкрософт" Білла Гейтса - Мелінда, яка є співголовою сімейного благодійного фонду, і головний редактор газети "Нью-Йорк таймс" Джілл Абрамсон.

Канцлер ФРН посідає перший рядок в списку найвпливовіших жінок уже вшосте. На цьому місці вона перебувала чотири роки поспіль, лише 2010 року поступившись місцем першій леді США Мішель Обамі, що опинилася в нинішньому рейтингу на сьомому рядку. Проте вже 2011 року Ангела Меркель повернула собі першість.

Цього року в список вперше потрапили американська співачка і актриса Дженніфер Лопес, а також вдова співзасновника і колишнього глави компанії Apple Стіва Джобса - Лорін, яка активно опікується  благодійною діяльністю.

У списку "Форбс" фігурують 28 країн.

Як відзначає видання, середній вік найвпливовіших жінок світу становить 55 років. Наймолодшій у рейтингу, як і минулого року, виявилася 26-річна американська співачка Леді Гага, найстаршою - 86-річна королева Великобританії Єлизавета II.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram