ГоловнаСвіт

У Чехії затримано фаната Брейвіка, який готував великий теракт

У квартирі затриманого правоохоронці знайшли потужну бомбу.

У Чехії затримано фаната Брейвіка, який готував великий теракт
Фото: EPA/UPG

У Чехії бійці спеціального призначення затримали в місті Острава 29-річного місцевого жителя, який готував великий теракт, діючи під псевдонімом "Андерс Брейвік".

За словами начальника міської поліції, в квартирі затриманого виявлено вибухівку, деталі для виготовлення вибухових пристроїв, а також поліцейську форму, хоча затриманий ніколи не служив у МВС.

Правоохоронці також знайшли потужну бомбу, майже готову до використання.

За словами спецназівців, в останні місяці всі свої листи по електронній пошті затриманий підписував ім'ям норвезького терориста Андерса Брейвіка.

Цей факт, а також те, що в його квартирі було знайдено поліцейську форму і майже готовий вибуховий пристрій, дозволив поліції висунути підозри про те, що готувався великий теракт.

Зараз тривають допити затриманого. Начальник поліції відмовився повідомити його ім'я, а також масу вибухового пристрою, виявленого в квартирі.

Раніше затриманий вже кілька разів притягувався до відповідальності за зберігання і виготовлення вибухових пристроїв, а також за їх випробування в лісових районах.

2010 року його було засуджено судом до 6 місяців ув'язнення за те, що підірвав у піщаному кар'єрі саморобний вибуховий пристрій потужністю в 200 грамів у тротиловому еквіваленті.

Нагадаємо, 22 липня 2011 року Андерс Брейвік підірвав бомбу в центрі норвезької столиці Осло, після чого поїхав у літній молодіжний табір, де став вбивати всіх підряд з автомата.

Загальна кількість жертв його злочинів досягла 77 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram