ГоловнаСвіт
Спецтема
Евро 2012

Спадкоємці польського магната хочуть відсудити землю під стадіоном Євро-2012

На будівництво спортивної споруди у Варшаві витратили 400 млн євро.

Спадкоємці польського магната хочуть відсудити землю під стадіоном Євро-2012
Фото: EPA/UPG

Спадкоємці польського магната Арпада Хованьчака можуть відсудити в Польської держави земельну ділянку, на якій до Євро-2012 побудували Національний стадіон у Варшаві.

Про це пише у вівторок Gazeta Wyborcza.

У матеріалі наголошено, що на початку липня Адміністративний суд Мазовецького воєводства ухвалив рішення на користь спадкоємців, які зараз мешкають в Аргентині.

Газета зазначає, що вже 8 років спадкоємці борються за землю, яку придбав їхній родич 1920 року, і переконані, що правосуддя стане на їхній бік.

"Перед будівництвом Національного стадіону ділянку, про яку йдеться, оцінювали у від 250 мільйонів до 1 мільярда євро. На ній побудували стадіон, незважаючи на те, що політики і чиновники з міністерства спорту, представники компанії, яка споруджувала арену, і влада Варшави знали про заявку на повернення", - зазначає адвокат спадкоємців Йоанна Модзелевська.

Польська влада вважає правомірною конфіскацію земельної ділянки комуністичною владою 1945 року, після завершення Другої світової війни, і планує оскаржити останній вирок у касаційному судді.

Відповідальний за реприватизацію у варшавській мерії Марчин Байко сказав GW, що спадкоємці Арпада Хованьчака в разі позитивного для них рішення могли б отримати в рамках компенсації у власність, наприклад, VIP-ложі Національного стадіону. "Це значний дохід", - сказав він.

Нагадаємо, польська влада витратила близько 400 млн євро на будівництво Національного стадіону у Варшаві, який став найбільшою спортивною ареною в Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram