ГоловнаСвіт

Кількість загиблих унаслідок повені на Кубані зростає

Управління МНС РФ повідомило вранці 8 липня уточнені дані про кількість потерпілих.

Кількість загиблих унаслідок повені на Кубані зростає
Фото: www.vesti.ru

Унаслідок повені в Краснодарському краї, за даними на ранок неділі, 8 липня, загинуло 144 особи.

Про це повідомляє оперативний штаб при МВС Росії. Раніше повідомляли про 141 загиблого.

Управління МНС РФ повідомило вранці 8 липня уточнені дані про кількість потерпілих. По медичну допомогу, за даними МНС, звернулися 320 жителів, більшість із них, 259 - з Кримська. В Геленджікському районі допомога лікарів знадобилася 61 особі. Психологічну допомогу надано понад 800 особам, які звернулися до психологів МНС, котрі працюють у постраждалих районах.

Нагадаємо, повінь, якій передували сильні дощі, сталася на Кубані в ніч проти 7 липня. Найбільше постраждало місто Кримськ, де загинуло не менш ніж 130 осіб. Також підтопленими виявилися міста Геленджик і Новоросійськ. Раніше повідомляли, що в Геленджику загинуло дев'ять осіб, в Новоросійську - двоє. 9 липня на Кубані оголошено днем жалоби.

Сім'ї загиблих унаслідок повені отримають по два мільйони рублів - по мільйону з крайового і федерального бюджетів. Постраждалим планують виплатити з крайового бюджету по 10 тисяч рублів на невідкладні потреби. Вони також отримають по 50 тисяч рублів із крайового бюджету і по 100 тисяч рублів із федерального. Перші виплати з крайового бюджету планують почати в понеділок, 9 липня. Компенсації з федерального бюджету передбачають почати виплачувати наприкінці наступного тижня.

Роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха, до яких залучено співробітників МНС і правоохоронних органів, а також волонтерів, тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram