ГоловнаСвіт

Ештон мало не зганьбилася перед президентом Сербії

В інтернет потрапило відео про конфуз чиновника.

Ештон мало не зганьбилася перед президентом Сербії
Фото: www.dvb.no

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон напередодні зустрічі з главою Сербії несподівано згадала, що не знає, як він виглядає.

Про це повідомляє newsru.com з посиланням на The Daily Mail.

На відеозаписі, який потрапив в інтернет, видно, як баронеса вже збирається зайти в кабінет, де перебував Николич, але потім зупиняється і звертається до свого помічника.

"Роберт, хтось має піти зі мною, я не знаю, як він виглядає", - заявила баронеса.

На щастя, один з її помічників в останній момент встиг знайти фотографію сербського президента, після чого обидва політики, як наче нічого й не було, привітали один одного перед об'єктивами фотокамер.

Це не перший британський політик, який потрапляє в таку неприємну ситуацію. Наприклад, одного разу югославський президент Йосип Броз Тіто, після того як зійшов з трапа літака в аеропорту Хітроу, пройшов повз усміхненого прем'єр-міністра Едварда Хіта, який протягнув йому в привітанні руку, і гаряче привітав приголомшеного охоронця глави британського уряду.

У свою чергу прем'єр-міністр Маргарет Тетчер якось заявила аудиторії, що дуже рада повернутися до Малайзії, але чоловік тут же виправив її, нагадавши, що вона перебуває в Індонезії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram