ГоловнаСвіт
Спецтема
Евро 2012

У Польщі затримано організатора нападів на російських уболівальників

Поліція обіцяє убезпечити росіян під час сьогоднішнього матчу.

У Польщі затримано організатора нападів на російських уболівальників

Поліція Польщі затримала передбачуваного організатора нападів на російських уболівальників на Євро-2012.

Про це повідомив журналістів прес-секретар варшавської поліції Мачей Карчинський.

Розшук учасників заворушень, за його словами, триває, по всій країні вже затримано 20 осіб.

Поліція по всій країні розшукує і затримує футбольних хуліганів, винуватих у нападі на російських уболівальників у день матчу Росія - Польща 12 червня. Раніше була відкрита гаряча лінія, завдяки якій співробітники поліцейського відділу боротьби з футбольним хуліганством збирають від громадян інформацію про винуватців.

"Уже затримано 20 осіб, 13 з них - у Варшаві, також є затримання в Бидгощі, Катовіцах, Кельцах, Лодзі. Один із них, імовірно, закликав до нападів. Розшук триває, не припиняємо роботу з ідентифікації та затримання учасників безладь", - сказав Карчинський.

За його словами, підозрюваний в організації нападів на російських уболівальників "добре знайомий поліції".

"Він пов'язаний з одним зі столичних футбольних клубів. Це зрілий чоловік, і збоку важко припустити, що він міг узяти на себе таку відповідальність", - зазначив Карчинський.

За даними поліції, всього під час заворушень у вівторок і в ніч проти середи затримали 190 осіб, із них 162 поляків, 25 росіян, двох іспанців і угорця. Семеро росіян перебувають під тимчасовим арештом, чотири вийшли на волю після допиту, семеро добровільно погодилися прийняти кару, справи чотирьох розслідуватимуть у звичайному, а не прискореному режимі, двоє отримали умовні терміни, одного виправдали.

У четвер прес-служба Окружного суду Варшави повідомила про двох росіян, які отримали реальні терміни ув'язнення - два і три місяці в'язниці з одночасним продовженням тимчасового арешту на два місяці.

Карчинський запевнив, що під час суботнього матчу Росія - Греція поліція убезпечить росіян й інших уболівальників.

"Ми готові забезпечити безпеку. Ті, хто буде порушувати порядок, наразяться на рішучу відсіч правоохоронних органів. Звичайно, це великий спортивний захід, і окремі інциденти можливі скрізь, але для цього є поліція", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram