ГоловнаСвіт

Французького президента охоронятиме жінка

Олланд прислухався до рекомендацій екс-прем'єра.

Французького президента охоронятиме жінка

Президент Франції Франсуа Олланд вперше в історії країни призначив на пост глави загону із забезпечення безпеки жінку.

Про це повідомляє Gala.fr.

Керівником загону стала 44-річний фахівець з питань безпеки Софі Атт.

Як пише видання, кандидатуру Атт Олланду рекомендував його однопартієць, колишній прем'єр-міністр Франції Ліонель Жоспен. Зазначається, що вона відповідала за охорону Жоспена, коли він очолював уряд.

Ще одним нововведенням в структурі із забезпечення безпеки президента стало зниження чисельності загону. За даними Associated Press, якщо досі до його складу входили 93 людини, то тепер їх стало 60.

Зміни торкнулися і структури загону. Якщо за часів перебування на посаді президента Ніколя Саркозі загін повністю складався зі співробітників поліції, то тепер туди повернули службовців жандармерії (входить до складу збройних сил і виконує функції поліції). Зокрема, пише Agence France-Presse, йдеться про співробітників антитерористичного підрозділу GIGN (група втручання французької жандармерії).

Більшість загону (60%) як і раніше складають поліцейські. На частку службовців жандармерії припадає 40%. Водночас зазначають, що до складу структури входять як чоловіки, так і жінки.

Скорочення чисельності охорони було виконано в рамках передвиборної обіцянки Олланда якнайбільше знизити держвидатки. Зокрема, раніше повідомляли про скорочення зарплат нових міністрів і самого президента на третину.

Тим часом прагнення до економії істотно посилює навантаження на охорону першої особи Франції.

Зазначимо, робота служби безпеки ускладнилася через відмову Олланда переїхати зі звичайної орендованої квартири в резиденцію в Єлисейському палаці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram