ГоловнаСвіт

"Аль-Джазіра" закриває своє бюро в Китаї

Китай чіпляється до іноземних журналістам.

"Аль-Джазіра" закриває своє бюро в Китаї
Фото: ansar.ru

Міжнародна телекомпанія "Аль-Джазіра" закрила китайське бюро для свого англійського каналу після того, як китайська влада відмовилася продовжити візу кореспондентові.

Про це повідомляє Reuters у вівторок, 8 травня.

Таким чином, акредитований іноземний кореспондент уперше за останнє десятиліття був змушений покинути країну.

Мелісса Чан вела репортажі з Пекіна англійською мовою для каналу "Аль-Джазіра" з 2007 року, а також підтримувала свій популярний канал у Твіттері.

"Китай вирішує цю проблему відповідно до законів і правил. ЗМІ знає, що вони зробили неправильно. Наші закони і політика дуже прості. Коли ви приїхали в Китай, вам пояснили наші відповідні закони та правила", - заявив офіційний представник МЗС Китаю Хун Лейітайський. Він не надав докладнішої інформації про цю справу.

Чан відмовилася від коментарів.

"Аль-Джазіра" випустила низку викривальних програм про Китай в останні роки, в тому числі розслідування ймовірного використання праці ув'язнених для створення продукції, яку продають на західних ринках.

Кореспондент арабомовного каналу "Аль-Джазіри" продовжить свою роботу в Пекіні.

1995 року влада не продовжила акредитацію німецького журналіста, посилаючись на його "агресивну й упереджену" манеру подачу інформації. 1998 року Китай вигнав акредитованих японських і німецьких журналістів, звинувативши їх у зберіганні інформації, пов'язаної з державною таємницею.

Китай вимагає, щоб усі іноземні журналісти відновлювали свою акредитацію щорічно, тоді як інші бізнес-візи, як правило, видають на декілька років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram