ГоловнаСвіт

Інтерпол хоче заарештувати віце-президента Іраку

Міжнародна організація просить про допомогу.

Інтерпол хоче заарештувати віце-президента Іраку

Міжнародна правоохоронна організація Інтерпол закликала у вівторок допомогти з арештом утікача - віце-президента Іраку Таріка аль-Хашемі, якого підозрюють у плануванні та фінансуванні терактів в Іраку.

Про це повідомляє Reuters 8 травня.

Провідний сунітський мусульманський політик Хашемі втік із Багдада в грудні, коли шиїтський уряд Іраку звинуватив його в організації ескадронів смерті.

Хашемі, який, за припущеннями, перебуває в Стамбулі, заперечує звинувачення. Він назвав їх політично мотивованими і відмовився постати перед судом у Багдаді.

Інтерпол опублікував "червоне повідомлення" щодо арешту Хашемі на прохання іракської влади. "Червоне повідомлення" не дає міжнародного ордера на арешт, але закликає 190 країн-членів Інтерполу допомогти з пошуком аль-Хашемі, щоб притягнути його до відповідальності.

Від Туреччини, яка є членом Інтерполу, не надійшло негайної відповіді.

"На прохання влади Іраку Інтерпол опублікував "червоне повідомлення" на віце-президента Таріка аль-Хашемі за підозрою в організації та фінансуванні терористичних актів у країні", - повідомляє заява Інтерполу.

"Зверніть увагу, що "червоне повідомлення" Інтерполу значно обмежить можливість Таріка аль-Хашемі подорожувати і перетинати міжнародні кордони", - наголосив генеральний секретар Інтерполу Рональд Кеннет Ноубл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram