ГоловнаСвіт

Сьогодні Путін вступить на посаду глави держави

На інавгурацію запросили близько трьох тисяч осіб.

Сьогодні Путін вступить на посаду глави держави
Фото: uznayvse.ru

Обраний президент Росії Володимир Путін сьогодні вступить на посаду глави держави; церемонія інавгурації стане для нього вже третьою в житті, проте він уперше заступить на президентський пост на шість років.

На церемонію інавгурації обраного президента Росії Володимира Путіна запрошено близько 3 тисяч осіб.

Церемонія відбудеться о 12:00 за московським часом (11:00 за Києвом) у Великому Кремлівському палаці.

"На церемонію інавгурації запрошено близько трьох тисяч осіб. Серед них - члени уряду Російської Федерації, депутати Держдуми, члени Ради Федерації, судді Конституційного суду, представники інших федеральних органів державної влади", - йдеться в повідомленні Кремля.

На заході також будуть присутні довірені особи та представники виборчого штабу Путіна, інші кандидати, що брали участь у президентських виборах 2012 року, глави дипломатичних місій, представники духовенства, діячі науки, культури і мистецтва, інші громадські діячі.

Церемонія розпочнеться прощанням чинного президента Дмитра Медведєва з Президентським полком на Соборній площі Кремля.

Складення президентської присяги відбудеться в Андріївському залі Великого Кремлівського палацу, де Медведєв передасть Путіну символ президентської влади.

Новий глава держави складе президентську присягу, після чого голова Конституційного суду Росії Валерій Зорькін оголосить про вступ Путіна на посаду президента.

Далі В. Путіну, як верховному головнокомандувачу збройними силами Росії, буде передано управління стратегічними ядерними силами країни.

Після закінчення церемонії у Великому Кремлівському палаці на Соборній площі відбудеться представлення Президентського полку (який цього дня святкуватиме 76-ту річницю з дня утворення) новому президентові з нагоди вступу його на посаду.

Як повідомляли, церемонія інавгурації завершиться лунанням дзвонів на Дзвіниці Івана Великого. Крім того, вихід нового президента Росії на червоний ганок Великого Кремлівського палацу після інавгурації вітатимуть 30 залпами гармат із Кремлівської набережної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram