ГоловнаСвіт

Відвідати Великобританію стане складніше

Британська влада посилила правила в'їзду на територію країни.

Відвідати Великобританію стане складніше
Фото: http://www.independentaustralia.net

Великобританія оголосила про введення заборони на в'їзд до королівства осіб, яких звинувачують у серйозних порушеннях прав людини, зокрема в тортурах і вбивствах. Ця норма стосуватиметься громадян країн, які не входять до Євросоюзу, повідомляє "ИТАР-ТАСС".

Уперше в історії британського МЗС буде складено спеціальний список осіб, які не зможуть більше отримати візу на відвідування Об'єднаного Королівства.

За останні два роки ми мусимо констатувати, що права людини не є пріоритетом нинішньої влади, і вона просто не ставить це питання на порядок денний.

— Євген Захаров, співголова Харківської правозахисної групи, голова правління Українського Хельсінського союзу з прав людини

"Громадяни зарубіжних країн за межами Європейської економічної зони можуть прибувати до Великобританії лише за умови відповідності імміграційним вимогам. Якщо з'являться незалежні та переконливі відомості про те, що ця особа вчинила порушення в галузі прав людини, йому слід відмовити в доступі на територію Об'єднаного Королівства", - наголошено в нових правилах.

Раніше іноземці, які

в'їжджали за візами, проходили перевірку за списками Інтерполу та компетентних служб. Тепер перелік осіб розширено за рахунок тих, кого підозрюють у скоєнні злочинів, пов'язаних із правами людини.

У своєму роз'ясненні нової норми представник британського МЗС зазначив, що вона не торкнеться глав закордонних держав, а також міністрів, "якщо будуть достатні підстави вважати, що уряд цієї країни прагне поліпшити ситуацію з правами людини".

Раніше повідомляли: 2011 року кількість шенгенських віз, що їх видали країни Європейського Союзу громадянам України, збільшилась, а відмов у видачі таких віз поменшало.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram