ГоловнаСвіт

Сирія: нові жертви

Сирія не дотримується мирного плану

Сирія: нові жертви
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Урядові війська Сирії обстріляли центральну частину міста Хама в понеділок і відкрили вогонь по жителях, убивши щонайменше 20 осіб.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцеві джерела.

Інцидент стався в районі Арбаїн через день після того, як спостерігачі ООН, що стежать за дотриманням угоди про припинення вогню, відвідали місто Хама - осередок народного повстання проти президента Сирії Башара Асада.

"Усе почалося вранці з танків і артилерії. Збройні сили увійшли (в місто) і розстрілювали людей на вулицях", - повідомив місцевий житель Мусаб агентству по телефону, додавши, що щонайменше 20 осіб загинуло, близько 60 поранено, хтось застряг у зруйнованих будівлях.

Сирійська влада не прокоментувала це повідомлення. Офіційна Сирія каже, що слідують мирному плану міжнародного посередника ООН Кофі Аннана і припинила бойові дії 12 квітня, але залишає за собою право реагувати на те, що вона називає продовженням нападів "терористичних груп".

Батько Башара Асада, Хафез Асад придушив збройне ісламістське повстання в Хамі 30 років тому. Тоді загинули тисячі людей, частину старого міста Хама зрівняли із землею.

Опозиціонер Рамі Або Аднан, який проживає в районі Хами поряд із Арбаїн, сказав, що бачив густий стовп диму в тому місці, куди потрапили снаряди.

"Там був обстріл раніше, але потім прийшли сили безпеки і почали стріляти й спалювати будинки", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram