ГоловнаСвіт

"Список Магнітського" ​​внесено до Конгресу США

Слухання щодо законопроекту розпочнуться наступного тижня.

"Список Магнітського" ​​внесено до Конгресу США
Сергей Магнитский
Фото: torontovka.com

У Палату представників США (нижня палата Конгресу) внесено законопроект, що передбачає запровадження візових і фінансових обмежень щодо російських чиновників, причетних до кримінального переслідування юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського.

"У Палату представників Конгресу США внесено розширений законопроект імені Сергія Магнітського. Законопроект підтримали впливові конгресмени від обох провідних партій, і він має всі шанси на ухвалення найближчим часом", - повідомили в Hermitage Capital, додавши, що слухання з приводу законопроекту розпочнуться в комітеті з міжнародних відносин уже наступного тижня.

Співавторами законопроекту, за даними Hermitage Capital, стали голова комітету з міжнародних справ, представник Республіканської партії Ілеана Рослейтнен, голова підкомітету з питань протидії тероризму республіканець Ед Ройс і представник комітету з бюджету Палати представників Конгресу США демократ Сенді Левін.

Раніше кілька впливових членів Сенату США - республіканці Джон Маккейн, Роджер Вікер, демократ Джозеф Ліберман і незалежний сенатор Бенджамін Кардін - виступили за скасування поправки Джексона - Веніка тільки в обмін на ухвалення Сенатом "списку Магнітського".

Наприкінці березня журнал Foreign Policy повідомив, що голова комітету з міжнародних справ Сенату США демократ Джон Керрі принципово не заперечує проти прив'язки скасування поправки Джексона - Веніка до ухвалення в Конгресі "списку Магнітського".

Юрист Сергій Магнітський помер у СІЗО "Матроська тиша" 16 листопада 2009 року. Магнітський, як стверджують його колеги, став жертвою несправедливого кримінального переслідування після того, як виявив корупційні схеми за участю кількох співробітників російських правоохоронних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram