ГоловнаСвіт

НАТО: ми можемо бути лише аспірином від цього головного болю

Проблема піратства - це питання керованості країн, де не існує закону, країн, які вибирає мафія для виконання своїх завдань. Це проблематика суходолу, а не моря - проблематика ООН і Африканського союзу. Це їх головний біль.

НАТО: ми можемо бути лише аспірином від цього головного болю
Фото: blog.foreignpolicy.com

Про це заявив Мішель Дюре, керівник відділу роботи з країнами-партнерами Управління громадської дипломатії штаб-квартири НАТО в рамках заходу в Брюсселі "Порядок денний НАТО напередодні Чиказького саміту", повідомляє представник Інституту Горшеніна.

"На море ми (НАТО, - ред.) можемо бути лише аспірином від цього головного болю. Можемо знешкодити піратів, а потім, оскільки поважаємо права людини, видаємо їх урядам їхніх країн. А вже через місяць вони знову в морі", - сказав він.

При цьому Мішель Дюре зазначив: незважаючи на те, що повністю усунути проблему піратства НАТО не в змозі, певних успіхів у цьому питанні все ж досягнуто: "Завдяки присутності суден НАТО в морі ми запобігли кільком десяткам

нападів на судна. Вважаємо, що наша діяльність таки приносить результати. Наприклад, якщо страхові компанії знають, що корабель супроводжує ескорт НАТО, то не вимагають великих страхових унесків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram