>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кличко не буде битися за звання чемпіона WBO 10 грудня

Вакантний титул розіграють новозеландець Джозеф Паркер і мексиканець Енді Руїс.

Кличко не буде битися за звання чемпіона WBO 10 грудня
Фото: EPA/UPG

Володимир Кличко не буде битися за титул чемпіона в суперважкій ваговій категорії 10 грудня. Всесвітня боксерська організація (WBO) вирішила, що вакантний титул розіграють новозеландець Джозеф Паркер і мексиканець Енді Руїс.

Про це повідомляє Newsone.ua.

Видання зазначає, що шанси Кличка на повернення своїх поясів, програних рік тому в поєдинку проти Тайсона Ф'юрі, "тануть з кожним днем". Тоді українець втратив три чемпіонські титули за версіями WBA, WBO і IBF.

Пояс чемпіона IBF Ф'юрі пізніше втратив сам, а у жовтні скандальний британець втратив і два інших пояси. Після того, як стало відомо, що Ф'юрі вживає наркотики, його було позбавлено ліцензії на професійні заняття боксом, а пояси WBA і WBO були оголошені вакантними.

Кличко міг би претендувати на них, але через те, що майже рік не бився, втратив позиції в рейтингу.

Наразі Кличко вів переговори з командою чемпіона світу за версією IBF Ентоні Джошуа про те, щоб провести об'єднувальний бій за пояс IBF і вакантний титул WBA. На колегії WBO одноголосно проголосували за те, щоб розіграти вакантний пояс у поєдинку між новозеландцем Джозефом Паркером (21 бій, 21 перемога - 19 нокаутом) і мексиканцем Енді Руїсом (29 боїв, 29 перемог - 19 нокаутом). Бій відбудеться 10 грудня в Новій Зеландії.

"А от з ким буде битися Володимир, і за що - досі не зрозуміло. Вся надія тільки на WBA, в чиїй волі санкціонувати чемпіонський бій українця з будь-яким суперником. Чи не санкціонувати", - зазначає видання.

Нагадаємо, 28 листопада 2015 року чемпіон світу за версією WBA, WBO, IBO та IBF Володимир Кличко програв Ф'юрі за очками, зазнавши першої за 12 років поразки. Всі пояси Кличка перейшли до Ф'юрі, але незабаром він втратив один із них. За умовами IBF, Ф'юрі повинен був погодитися на бій з обов'язковим претендентом на титул - українцем В'ячеславом Глазковим. Але замість цього британець домовився про бій-реванш з Кличком, і тому пояс IBF у нього забрали. Зараз ним володіє британець Ентоні Джошуа.

29 жовтня Ф'юрі повинен був захищати чемпіонські пояси в поєдинку з Кличком, проте за місяць до бою він вдруге скасував поєдинок, а потім відмовився від титулів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram