>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ф'юрі відмовився від чемпіонських титулів

Йому належали пояси за версією WBA, WBO і IBO.

Ф'юрі відмовився від чемпіонських титулів
Фото: EPA/UPG

Британський боксер Тайсон Ф'юрі, який восени 2015 року переміг Володимира Кличка і здобув його чемпіонські титули, оголосив про відмову від своїх поясів, щоб пройти медичне лікування і відновлення.

Про це пише BBC.

"Я виграв свої титули на рингу і вважаю, що і втратити їх повинен теж на рингу, - заявив Ф'юрі. - Однак зараз я не в змозі захищати їх, тому взяв на себе важке й емоційне рішення офіційно звільнити мої дорогоцінні пояси".

"На мене ж чекає ще один великий виклик, який, я знаю, як і виклик проти Кличка, я зможу подолати", - йдеться в заяві боксера.

28 листопада 2015 року чемпіон світу за версією WBA, WBO, IBO і IBF Володимир Кличко програв Ф'юрі за очками, зазнавши першої за 12 років поразки. Всі пояси Кличка перейшли до Ф'юрі, але незабаром він втратив один із них. За умовами IBF, Ф'юрі повинен був погодитися на бій з обов'язковим претендентом на титул - українцем В'ячеславом Глазковим. Але замість цього британець домовився про бій-реванш із Кличком, і тому пояс IBF у нього забрали. Зараз ним володіє британець Ентоні Джошуа.

29 жовтня Ф'юрі повинен був захищати чемпіонські пояси в поєдинку з Кличком, однак за місяць до бою він удруге скасував поєдинок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram