>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Юлія Світлична і Андрій Павелко повертають до Харкова великий футбол

5 листопада в Харкові пройде товариський матч збірних України і Сербії.

Юлія Світлична і Андрій Павелко повертають до Харкова великий футбол
Фото: Дмитрий Неймырок / most-kharkov.info

Юлія Світлична й Андрій Павелко домовилися повернути в Харківську область міжнародні футбольні матчі.

6 жовтня керівник Харківської області і президент ФФУ підписали Меморандум про співпрацю.

Завдання, які поставили перед собою сторони - розвивати і популяризувати футбол. Передусім повернути до Харкова, який приймав Євро-2012, міжнародні матчі. З пропозицією про співпрацю і проханням допомогти повернути в Харківську область «великий футбол» керівництво Харківської ОДА звернулося до ФФУ близько місяця тому, і отримало підтримку.

«Меморандум між Харківською обласною державною адміністрацією та Федерацією футболу України ми підписали на перспективу. Маю велику надію, що ми будемо набирати обертів і на Харківщину повернуться матчі не тільки національної збірної, а й європейського рівня, - зазначила керівник Харківської ОДА Юлія Світлична. - Андрій Павелко відгукнувся на прохання харків'ян, і сьогодні ми розглядаємо можливість проведення міжнародних футбольних матчів на стадіоні «Металіст». Хотіла б подякувати президенту Федерації футболу України за підтримку, увагу і за те, що футбол повертається до Харкова».

Перший практичний результат підписаного Меморандуму вже є - 15 листопада в Харкові пройде товариський матч національних збірних України та Сербії. Андрій Павелко наголосив, що повернення міжнародних матчів у Харків має не тільки принести радість уболівальникам, а й відкрити нові інвестиційні можливості для регіону.

«Окрім того, це можливість для нашої української збірної отримати підтримку, емоції, які ми бачили на стадіонах Харкова. Стадіон «Металіст» завжди був фартовим і заряджає на перемогу наших гравців, - сказав президент Федерації футболу України. - Я вдячний Юлії Світличній за своєчасне звернення до Федерації футболу, щоб ми взялися за вирішення цього завдання».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram