>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Американська Liberty Media підтвердила придбання "Формули-1"

Консорціум акціонерів на чолі з фондом CVC Capital Partners буде володіти 65% активів.

Американська Liberty Media підтвердила придбання "Формули-1"
Фото: EPA/UPG

Американська компанія Liberty Media підтвердила придбання "Формули-1" і оголосила про призначення президентом Чейза Кері, тоді як Берні Екклстоун залишиться на посаді виконавчого директора.

Про це повідомляє Аutosport.com.ru. Liberty Media придбає всю частку, що належить Delta Topco - материнській компанії Ф1, тоді як міноритарний пакет акцій у розмірі 18,7%, або $746 млн, уже викуплено. До цього контроль за діяльністю "Формули-1" продовжить здійснювати фонд CVC.

"Після завершення угоди власником "Формули-1" стане компанія Liberty Media, а фактично займатися справами спорту буде підрозділ Liberty Media Group, який буде перейменовано у Formula One Group, - йдеться в заяві. - Консорціум акціонерів на чолі з фондом CVC Capital Partners буде володіти приблизно 65% активів Formula One Group і матиме представництво у Ф1 з метою допомогти Liberty Media реалізувати весь потенціал спорту".

Окрім того, представник CVC увійде в раду директорів Liberty Media.

Кері на посаді президента Ф1 замінить Пітера Брабека-Летмата, який залишиться в складі ради директорів як невиконавчий директор. Екклстоун збереже посаду виконавчого директора.

Нагадаємо, 4 вересня гонщик "Мерседеса" Ніко Росберг виграв друге поспіль гран-прі, скоротивши відставання від лідера чемпіонату Льюїса Хемілтона всього до 2 очок. До кінця сезону залишається сім гонок - у Сингапурі, Малайзії, Японії, США, Мексиці, Бразилії і Абу-Дабі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram