>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна натуралізувала американську баскетболістку

Де'Андра Мосс повинна допомогти збірній вийти на Євробаскет з першого місця

Україна натуралізувала американську баскетболістку
Фото: http://fbu.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ про прийняття до громадянства України американської баскетболістки Де'Андри Мосс, повідомляється на сайті Федерації баскетболу України.

Таким чином, Мосс зможе допомогти збірній України вже у найближчому матчі кваліфікаційного етапу до чемпіонату Європи-2017 проти Німеччини, який відбудеться 19 листопада в Одесі.

Мосс вже провела з українською збірною два тренувальні збори і, за словами головного тренера команди Володимира Холопова, повністю освоїлася в українському колективі.

Де'Андра Мосс народилася 21 лютого 1988 року, зріст - 178 см. У минулому сезоні вона виступала в чемпіонаті Туреччини за "Боташ". Має досвід виступів у студентській лізі США, у Фінляндії, Іспанії, Італії. Визнавалася гравцем року у лігах Фінляндії та Іспанії, захисником року в Італії.

За словами Холопова, Мосс має суттєво підвищити шанси збірної України на вихід на чемпіонат Європи з першого місця у відбірковій групі, куди, окрім українок, потрапили збірні Сербії, Німеччини та Люксембургу. Після чотирьох турів кваліфікаційного турніру українки здобули чотири перемоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram