>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Саакашвілі назвав катастрофічними результати України на Олімпіаді

Збірна зайняла 31-ше місце, тоді як чотири роки тому - 14-те.

Саакашвілі назвав катастрофічними результати України на Олімпіаді
Церемония закрытия Олимпиады
Фото: EPA/UPG

Голова Одеської обласної держадміністрації Михайло Саакашвілі розцінив виступ збірної України на Олімпіаді в Бразилії як катастрофічно погані.

"Катастрофічно погані результати України на Олімпіаді. Нас випередили Азербайджан, Казахстан, Угорщина, Куба, Кенія, Ямайка та інші країни, набагато менша за Україну і за розміром, і за потенціалом. У Грузії, яка вдесятеро менша, майже стільки само медалей, скільки в України. Найсмішніше, що наші результати абсолютно не відображають величезний спортивний потенціал України. Зазвичай після такого провалу як мінімум міністр спорту повинен піти у відставку. Я підозрюю, що в умовах договірняка, за яким було утворено уряд, цього не станеться", - написав Саакашвілі у фейсбуці.

Нагадаємо, в ніч на понеділок у Ріо-де-Жанейро на стадіоні "Маракана" відбулася церемонія закриття Олімпіади, яка підбила підсумки Ігор. Олімпіаду 2016 року оголошено закритою.

Переможцями XXXI Олімпійських ігор стали американці, які завоювали в цілому 121 медаль, у тому числі 46 золотих. Друге місце зайняли британці, які завоювали 27 золотих медалей. Третіми стали китайці з 26 золотими медалями, четвертими - росіяни (19) і п'ятими німці (17).

Українська збірна посіла 31-шу позицію, здобувши 11 медалей - дві золоті, п'ять срібних і чотири бронзові.

На попередніх літніх Олімпійських іграх в Лондоні Україна посіла 14-те місце з 20-ма медалями (шість золотих, п'ять срібних і дев'ять бронзових).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram