>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російські легкоатлети програли позов проти IAAF про участь в Олімпіаді

До ігор допущені тільки Клішина і Степанова.

Російські легкоатлети програли позов проти IAAF про участь в Олімпіаді
Фото: EPA/UPG

Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив позов Олімпійського комітету Росії (ОКР) і 68 російських легкоатлетів до Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF).

Тож російські легкоатлети не отримали дозволу на виступ на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро під прапором своєї країни, повідомляють на офіційному сайті суду.

В Олімпіаді зможуть узяти участь лише дві російські легкоатлетки - стрибунка Дарія Клішина і бігунка Юлія Степанова, яка була інформатором розслідувань у справі допінгу в Росії.

Нагадаємо, 2014 року німецький телеканал ARD випустив документальний фільм про систематичне застосування допінгу російськими спортсменами. Легкоатлетка Юлія Степанова, яку дискваліфікували раніше за допінг, і її чоловік, колишній співробітник Російського антидопінгового агентства Віталій Степанов у фільмі розповіли, що російські спортсмени використовують заборонені препарати.

Всесвітнє антидопінгове агентство перевірило факти і в листопаді 2015 року подало доповідь, у якій повідомило про порушення російськими спортсменами антидопінгових правил перед Олімпіадою в Лондоні 2012 року. Після цього Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій відсторонила російських легкоатлетів від участі в міжнародних змаганнях.

17 червня IAAF відмовилася відновити членство Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), що автоматично позбавляє російських легкоатлетів можливості взяти участь в Олімпіаді на рівні збірної. При цьому "чистих" від допінгу спортсменів допустять до змагань окремо після спеціальної перевірки.

Її пройшли лише Степанова і Клішина.

Олімпійські ігри пройдуть з 5 по 21 серпня. Будуть розіграні 306 комплектів нагород у 33 видах спорту. Очікувана кількість учасників ігор - 10500 спортсменів, у тому числі зі збірних Косова, Південного Судану і збірної біженців, яка буде виступати під олімпійським прапором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram