>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лубківський: санкції УЄФА матимуть наслідки для Росії в контексті ЧС-2018

Поведінка ультрас уже є предметом обговорення ФІФА.

Лубківський: санкції УЄФА матимуть наслідки для Росії в контексті ЧС-2018
Фото: 2012.sport.ua

Директор Євро-2012 з футболу Маркіян Лубківський вважає, що умовна дискваліфікація збірної Росії на Євро-2016 матиме наслідки для РФ в контексті проведення чемпіонату світу 2018 року.

"Питання безпеки та правопорядку під час ЧС з футболу 2018 року, зокрема поведінки російських ультрас, терпимості до вболівальників з інших країн, вже є предметом обговорення між керівництвом УЄФА і ФІФА, у тому числі відповідальних за безпеку спеціалістів. Росія стоїть на порозі серйозних проблем, якщо не продемонструє відданість базовим принципам проведення спортивних змагань", - написав він у своєму фейсбуці.

Він не виключає, що може йтися про розгляд питання про перенесення чемпіонату в іншу країну.

Нагадаємо, дисциплінарна інстанція УЄФА ухвалила рішення оштрафувати Російський футбольний союз (РФС) на 150 тис. євро і накласти на збірну РФ відкладену дискваліфікацію за безладдя, влаштовані російськими вболівальниками в Марселі після матчу зі збірною Англії на Євро-2016 11 червня.

Ігри "російського" чемпіонату світу пройдуть у червні-липні 2018 року. Матчі будуть грати на 12 стадіонах в 11 містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді, Саранську, Казані, Самарі, Волгограді, Сочі, Ростові-на-Дону, Єкатеринбурзі та Калінінграді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram